3 Şubat 2011 Perşembe

magma muffin

  Önceki postta muffinler yaptığımı söylemiştim. Bu seferki de yine denenilecekler listesinden şelale muffin ama ben ona şelale yerine magma demeyi tercih ediyorum çünkü bana magmayı daha çok anımsattı. Bu muffini gün içerisinde 3 kez yaptım her biri öncekinden daha iyiydi. İlk denemede hamuru muffin kalıplarına ekledim fazla kalanı da akşam evin diğer bireyleri gelince yaparım diye buzdolabına kaldırdım. yalnız 8-10 dk durması gerekiyordu fırında ben 11 dk tuttum ve sonuçta  browniyle hazır kek arası birşey oldu yani fazla pişmişti ama tadı kötü değildi.

   Dolaba kaldırmış olduğum karışımı biraz ısıttım. Zira içindeki margarin hafif katılaştırmıştı. Tekrar muffin kalıplarına döktüm ve fırına verdim. bu kez kendi muffin kalıplarımın küçük olduğunu da göz önünde bulundurarak 7 dk pişrdim ve sonuç istediğimiz gibiydi.

  Akşam olup evin erkekleri de eve teker teker gelmeye başlayınca tekrar yapmaya karar verdim. Bizim ev eve giriş-çıkış saatleri konusunda düzensizdir. Belki kalabalık olmamızdan, belki birey olarak herkesin farklı bir hayatı olmasından belki de büyük bir kentte yaşıyor olmamızda. Tüm ev saat 12 de toplanınca bende kalktım kek hamurunu yeniden hazırladım ve yaptım. İkincisinden tek farkı 1 yumurta daha fazla olmasıydı ve daha güzel oldu çikolatası-magması daha akışkandı.

  Fotoğraflar ikinci yapışıma ait

  malzemeler:

  • 250 gr çikolata
  • 1 paket margarin
  • 4 yumurta
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 1,5 çay bardağından çok 2 çay bardağından az un


 yapılışı:
  • çikolata ve margarini eritip ılımaya bırakıyoruz
  • yumurta ve şekeri yaklaşın 10 dk mikserle yüksek derecede çırpıyoruz krema veya mayonez kıvamına gelene dek (fotoğraftaki gibi)


  • ılıyan çikolata-margarini de karışımın içine ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz



  • son olarak da unu ekleyerek karıştırıyoruz

  • hamurumuzu yağlanmış un serpilmiş kalıplarımıza döküp 

  • önceden ısıtılmış fırında 180 derede 8 dk pişiriyoruz


NOT: 
  • çikolata olarak dilediğinizi kullanabilirsiniz ama ben bitter çikolata sevmeyen biri olarak bile bitteri tavsiye ederim
  • ben kalıp olarak muffin kalıplarımı kullandım ama benimkiler oldukça küçüük geldi. Benim supangle kalıbım yok o yüzden bir daha ki yapışımda çömlek kaselerini kullanamayı düşünüyorum. Dolyısıyla hem kalıbın kalınlığından hem karışımın çokluğundan dolayı fırında tuttuğum süreyi 9 dk kadar çıkarabilirim diye düşünüyorum
  • her bir muffin kalıbına dolu dolu 3 yemek kaşığı girdi karışımdan ve 21 tane çıktı

2 yorum:

  1. bi ara bu keki bende çok yapıyordum tabıı kı bıtterle ama her yapısımda hayır ya bıdahakıne sütlü çikolatayla denıycem dıyorum cunku cookk acı gelıyo bana çikolatası yaa öle işte :) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. bi gün beraber yeriz inş. aslında bu kayıtta çok gereksiz fotoğraflar temizlemme lazım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...