sol taraftaki patates mücver, sağ taraftaki de havuçlu kabak mücver
patates mücver için malzemeler;
- 2 iri patates
- 1 yumurta
- 1 bardak süt veya yoğun kıvamlı ayran
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- un (patates bekledikçe sulandığı için tam ölçü veremiyorum)
- tuz
- zerdeçal (sarı rengi versin diye)
- ve isteğe göre çeşitli baharatlar
- kızartmak için sıvı yağ
- patatesleri rendeliyoruz
- derin bir kapta diğer tüm malzemeleri karıştırıyoruz
- patatesleri de ekliyoruz
- yağ kızdırıyoruz
- bir yemek kaşığı alıp kızan yağa döküp kaşığın altıyla hafif yassılaştırıyoruz. bu şekilde tavanın büyüklüğüne göre bir kaç kaşık daha döküp mücverleri çoğaltıp zamandan kazanabiliriz
- alt tarafı hafif kızarınca diğer taraf çeviriyoruz vee orası da kızarınca yağdan alıp servise hazırlıyoruz
havuçlu kabak mücver için malzemeler;
- 2 kabak
- 1 havuç
- 1 yumurta
- un ( kabaklar da bekledikçe sulandığı için tam ölçü veremiyorum)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- tuz ve isteğe göre çeşitli baharatlar
- kızartmak için sıvı yağ
yapılışı
- aynen patates mücverde olduğu gibi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder