sadece "kek"
Bazen farklılığa, değiştirmeye, süse o kadar kaptırıyoruz ki kendimizi, "öz"leri unutuyoruz. o eski tatlara büyüklerimizin yaptığı sade temiz lezzetlere, çocukluğumuza özlem duyar gibi özlüyoruz. işte sade kek de benim için öyle, ondan aldığım her ısırık o çocukluğumun geçtiği diyarbakır'dan kopardığım bir ısırık gibi hissettiriyor bana. oradan ayrılalı o kadar uzun zaman oldu ki neyi özlediğimi bilmiyorum memleketi mi istiyorum yoksa o eski günlerin sadeliğini mi? şu son iki yıldır memleket hasreti neymiş, o burnunda tütme neymiş acıtacak kadar iyi biliyorum. neyse daha fazla duygusala bağlamıyim yoksa seller götürecek burayı.
malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt veya 1,5 su bardağı yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- kabartma tozu
- vanilya
yapılışı:
- yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle köpük gibi olana dek karıştırıyoruz
- süt/yoğurt ve sıvıyağı da ekleyip karıştırıyoruz
- son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz
- fırın tepsimizi yağlayıp içine karışımımızı ekleyip önceden ıstılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
uyarı: kek yapmak mümkün mertebe teflon kalıp veya tepsi kullanın lezzet ve şekil arasındaki farkı göreceksiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder