29 Ekim 2010 Cuma

bayat ekmek böreği

evet bugün günün yetmediği bir gündü. gittiğim hiç bir yerden doyarak ayrılmadım.
sabaha ablama kahvaltıya gittik ve istikametimizi şu şekilde devam etti: fındıkzate cuma pazarı, beyazıt kitapçılar çarşısı, eminönü vee kapanışta başakşehir...

  Küçük ablam güzzel bir kahvaltı hazırlamıştı sağolsun komşuları da gelmişti. birazdan tarifini vereceğim bayat ekmek böreği onun marfeti zaten. bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için birebir özellikle bizim ev gibi ekmekler sık bayatlıyorsa:)



 haşlanmış sosis, salam, zeytin, sucuk, kaşar, peynir çeşitleri işte elinizde bu tarz koyabileceğiniz ne varsa kullanabilirsiniz. aslında o kadar basit ki tarifini nasıl vereceğimi bilmiyorum. bayat ekmeklerimizi parçalıyoruz (lokma büyüklüğünde) ama oldukça bayat olsa iyi olur yoksa dağılıyor. sonra o ekmekleri derin bir kapta sütle ıslatıyoruz ekmeğinizin miktarına göre değişir miktarı ama soyliyim sadece ıslatacaksınız tamam mı sulanmicak onlar. sonrada diğer malzemeleri koyup karıştırın ve tavanıza alıp bastırarak iyice sıkıştırın (yukarıdaki resimde olduğu gibi) ocağın altını açın. altı kızarınca çevirin. bu çevirme işlemini 5-6 kez tekrarlayın. yalnız pişmiş halini tavada çekmeyi unuttum atık dilimlenmiş haliyle idare edersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...