9 Aralık 2010 Perşembe

çin salatası

 
Evet boş durmadığımı söylemiştim bir önceki postta ve bu post da kanıtıdır :)


Dün ablam gün arkadaşlarını kahvaltıya davet etti ve daha önce başka bir yerde tattığımız ve çok beğendiğimiz 2 lezzetten yaptı. Biri balkabaklı pasta diğeri çin salatası. bu postta çin salatasının tarifini vericem. Balkabaklı pastayı sonraya saklamayı düşünüyorum. Davet esnasında ben kurstaydım dolayısıyla tüm halini çekemedim idare edersiniz artık.

Çin Salatası; Çin sıfatını almış tüm yemeklerde olduğu gibi bununda malzemeleri jülyen(ince uzun) doğranmış. hafif ekşimsi tadı var kornişon turşu sayesinde.









   malzemeler:
  • havuç
  • etli kırmızı, yeşil, sarı biber
  • kabak
  • mısır
  • kornişon turşu
  • zeytinyağı
  • tuz
  • sarmısak

 yapılışı:
  • biber, kabak ve havucu jülyen yani ince uzun doğrayın,
  • biz haşlama kısmını ayrı ayrı ve buharda yaptık ama dilerseniz az suda da haşlayabilirsiniz pekala,
  • havucu haşladıktan sonra zeytinyağıyla kavurun ki kararma yapmasın,
  • eğer mısırı konserve almadıysanız onu da haşlayın,
  • diğerlerini de haşladıktan sonra kabınıza alıp soğumaya bırakın,
  • kornişon turşuyu da jülyen doğrayıp içine ekleyin,
  • bir kaç diş sarmısağı iri iri doğrayıp içine atın aromasını vermesi yeterli,
  • zeytinyağı ve tuz da döküp servise alın.

not: Servis esnasında iyice soğumuş olmalı. Hatta birkaç saat öncesinde hazırlayıp buzdolabına koyarsanız daha iyi olur. Yalnız bunu yaparsanız tuzu eklemeyin ki soldurmasın, tuzu servis esnasında atarsınız.

8 yorum:

  1. sofra harika, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bir masa,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Masa harika görünüyor ama.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik. Böyle sevdiklerimizle birarada olmak ne güzel.

    YanıtlaSil
  5. ablanızın ellerine sağlık ne güzel bir sofra afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  6. seni kırarmıyım hiç arkadaşım kaldırdım radyoyu:)))sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Ablacığının ellerine sağlık , herşey çok güzel görünüyor :)
    Mutlu pazarlar!

    YanıtlaSil
  8. daha önce bahsetmedim ama 5 ablamdan ortancasıdır sofranın sahibi ablam ki mutfak noktasında ilham perim olur kendileri.
    bende burdan ellerine sağlık diyorum. Keske teknolojiye hafif yakınlık duysa da kendi blogundan izlesek onu.

    herkese çok tşk ve özellikle didem radyo içinde çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...