Aslında şu pastanın da hikayesi var. Dedikodu havamda değilim o yüzden üstünden geçicem. Biz abime kız bakmaya gittiğimiz bi evden aldık bu tarifi. İnanılmaz marifetli insanlardı ikram ettikleri herşey gibi bu da çok güzeldi. Allah razı olsun.
Ben artık pastanın tarifini vereyim de dünya kendi ekseninde dönmeye devam etsin, benim de içim rahatlasın. Daha öncede dediğim gibi tüm halini çekemedim
Pastayı ablam yaptı. E ablamın da adetidir asla ölçü tutmaz o yüzden bende ölçüsüz yazıcam. başka bir zaman kendim denersem kaydı düzenler ölçüyü tam veriririm.
malzemeler:
- balkabağı
- toz şeker
- pandispanya
- kremşanti
- 2 bardak süt. biri krem şanti için biri pandispanyayı ıslatmak için
- çikolata
- ceviz
- balkabağının kabugunu soyup, dilimleyip tencereye alıyoruz üzerini kaplayacak kadar toz şeker döküyoruz
- ocağımızın altını yakıp balkabaklarının pişmesini bekliyoruz
- balkabaklarımız pişince soğumaya alıp, eziyoruz
- pandispanyamızı da hazırlayıp ortada ikiye bölüyoruz. ikiye bölme işlemi için bıçak yerine naylon ip kullansak daha iyi olur
- krem şantimizi de hazırladıktan sonra. iyice soğumuş olan bal kabağı püresiyle karıştırıyoruz
- pandisapanyaları bir bardak soğuk sütle ıslatıyoruz
- pandispanyanın alt zemininin üstüne kremamızı sürüyoruz üzerine ceviz ve çikolata parçalarını döküyoruz
- pandispanyanın üst parçasının altına da krema sürdükten sonra dikkatlice kapatıyoruz. eğer bu etrafı kirletmenize nedne olacaksa direk ceviz ve çikolata parçalarınız üzerine sürün kremayı
- pandispanyalarımızı üstüste koyduktan sonra geri kalan kremayı üstüne ve yanlara sürüyoruz
- ceviz ve çikolata parçalarıyla süsleyip dolapta bir süre beklettikten sonra servis ediyoruz
Ellerine saglik. Balkabakli güzel olsa gerek.
YanıtlaSilHımmm, harika, elinize sağlık. Acaba 12 'ye kadar mı yapmak lazım bu pastayı. :)))
YanıtlaSilbalkabagini cok severim, pastasini daha hic denemedim
YanıtlaSilellerine saglik canim
ablanızın ellerıne saglık..
YanıtlaSilAblanızın eline sağlık,
YanıtlaSilçok farklı bir pasta olmuş,
sevgiler...
MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM
YanıtlaSilhttp://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen
yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine
ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım
30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.
Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.
TEŞEKKÜR EDERİM
NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
Hepimize kolay gelsin.